Hoppa till innehåll

Vad är vår storybook?

Death Eds storybook är ett urval av förkortade intervjuer med olika individer och grupper som tar upp eller engagerar sig i döende, död och sorg i sitt arbete, konst, aktivism eller trossystem. Samlade berättelser är ett gränsöverskridande initiativ som syftar till att få medicinsk personal, religiösa, samfund, akademiska och andra institutioner att prata med varandra om vad döden betyder och om hur vi kan stödja och uppmuntra bra och meningsfulla erfarenheter vid livets slutskede.

Det är ett projekt som uppmuntrar människor i alla åldersgrupper, oavsett etnisk och könsmässig bakgrund, att utforska döden innan det blir en brådskande och högst verklig fråga. Projektet är inspirerat av liknande initiativ i t.ex. Australien och Storbritannien (Dying well and Dying matters) och utvecklingen av ”compassionate communities” som drivs av Allan Kellehears.

Om du vill bli intervjuad för vår storybook, eller känner till någon annan som är intresserad, så är du välkomna att kontakta vår projekt-koordinator:

Jamie Woodworth | jamie.woodworth@med.lu.se.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: